måndag 25 april 2022

Vårblommor och galen ros

Nunneört, ormöga och påskliljor fångade på samma bild. Ja, nu blommar det på sina håll i trädgården. De här små godingarna står runt stammen på vårt lutande gamla päronträd, och tillsammans med snödropparna (som nyss blommade över helt) bildar de en mer eller mindre oavsiktlig vårrabatt. Trevligt när det liksom bara blir, utan att man har tänkt. 


Längs framsidan av husväggen börjar klockhyacinterna slå ut, och snart även en och annan tulpan. Här är kantnepetan också på gång. Och jag som inte har gödslat här än...


Den knotiga stammen till vänster på bilden här ovanför tillhör en helt galen honungsros (?) av okänt slag, som jag fyndade på en loppis för ganska många år sedan, och som hela tiden har envisats med att leva sitt eget liv och inte alls lyssna på trädgårdsmästaren. Växtkraften är enorm, och det brukar sluta med att jag får klippa in den minst en gång på sommaren också. Den är förvisso vild och vacker, men samtidigt alldeles för kaxig för att få växa på första parkett. I sommar ska jag nog flytta den någon annanstans, där den kan få det utrymme den kräver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!