onsdag 18 maj 2022

Fördelen med att jobba hemifrån

Nu så här efter pandemin är det inte alls ofta jag arbetar hemifrån. Jag är så innerligt trött på att sitta i mysbrallor uppkopplad på Teams dagarna i ända och åker faktiskt hellre till jobbet och jobbar, även om vi fortfarande får lov att jobba hemma om vi känner att vi behöver det. Idag gjorde jag ett undantag och körde hem efter lunch, eftersom jag just skulle sitta uppkopplad på Teams hela eftermiddagen och behövde kunna sitta enskilt och göra det. Fördelen med att jobba hemifrån är ju ändå att det tar typ tre sekunder från det att man stämplar ut tills att man är på plats i trädgården. Idag resulterade det i att jag hann klippa gräset redan innan maken hade hunnit komma hem. Inte så dumt. 

Som vanligt känns hela trädgården genast mycket prydligare än vad den egentligen är. Klippet slänger jag som vanligt i korgar som min grönsaksodlande granne har ställt ut vid sin tomtgräns. Man kan alltså säga att jag är gräslangare här på gatan, hehe!


Så här års genererar trädgården verkligen hur mycket skräp som helst. Efter två veckors trädgårdsfixande är trädgårdstunnan nu så tung att jag fick hyra in maken för att dra ut den till grindhålet inför tömningen i morgon. Visst kan man lägga tid på att flisa ner grejer i kompostkvarnen, men jag vill bara bli av med eländet och lägga tiden på något roligare. Som att dra upp kirskål till exempel. Fast den slänger jag faktiskt inte i trädgårdstunnan, utan rakt ner i brännbart. Det kan ni tacka mig för, nästa gång ni köper hem jord från soptippen, hihi!

1 kommentar:

  1. Oj, oj, gräslangare, det låter det... ;)
    Visst finns det fördelar med att jobba hemma, vi får också göra det när vi tycker det passar, men säger som du, åker faktiskt numer hellre till jobbet.
    Underbart med nyklippt gräs!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!