torsdag 19 maj 2022

Värmebölja, rost och narcisser

Årets hittills varmaste dag har jag tillbringat inomhus större delen av tiden. I vårt kalla arbetsrum på jobbet har jag suttit och kurat i en stor poncho av ull, haha! Det är tvära kast ibland. Jag jobbar alltid ganska sent på torsdagar, så det har inte blivit så mycket trädgårdstid över ikväll. En liten runda med sekatören har jag iallafall hunnit med, vilket resulterade i en hink full med nytt skräp i min för dagen nytömda trädgårdstunna. 


På den ännu ostädade uteplatsen ställde jag ett gäng blåa penséer i en rostig gjutjärnsgryta. Den sistnämnda räddade jag från pappas skräphög, när han rensade förråden vid deras lilla östuga förra sommaren. Grytan passar ju som handen i handsken på ett minst lika rostigt trebent stativ från någon av mina många loppisrundor. Undra när man ska tröttna på rostiga grejer i sin trädgård? Om man någonsin kommer att göra det. Det gör sig ju så himla bra mot grönskan. 


I rabattrundeln framför köksträdgården blommar narcisserna jag planterade i höstas. De är fina, men mycket mindre än vad jag hade föreställt mig att de skulle bli. Man får lägga sig på mage i gräset för att se dem, hihi!


Nu sitter jag här och väntar på det utlovade regnet, som med 80% säkerhet (enligt min väder-app) ska komma runt 20-21-snåret. Hoppas det inte slår över till fördel för de där andra tjugo procenten, för det vore både skönt och välbehövligt med lite nederbörd. Och imorgon är jag ledig, så gott! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!