fredag 27 maj 2022

Fuchsia 'Jubilee'

Gårdagens bloggpaus beror på att jag har tillbringat de två senaste dagarna i Blekinge. På vägen hem idag stannade jag till på Blekingeplantan i Nättraby, som verkligen ligger på topplistan över plantskolor som är väl värda ett besök. Där kan man gå och titta hur länge som helst, och idag drönade jag runt där i evigheter. Några godsaker fick följa med hem i skåpbilen, som till exempel den här stora fuchsian av sorten 'Jubilee'. Den är nästan som en liten buske. Så fin!

Den här sorten ska vara en av de allra mest tåliga, och den klarar sig visst i skuggan också. Blommorna går i rosa och cremevitt med inslag av limegrönt i topparna. Pistillerna hänger ner som små kläppar och bidrar verkligen till den delikata ljuvligheten. Vilken otroligt vacker växt!


När jag kom hem blåste det plötsligt upp till regnstorm för en stund, så fuchsian har sökt skydd i växthuset, iallafall över natten. När vädret blir bättre ska den naturligtvis få komma ut i friska luften. Jag köpte lite annat fint också, men det får jag visa en annan dag. Nu ska jag festa till det med ett chia- och havssaltknäckebröd med ost, mums!

2 kommentarer:

  1. Det var en vacker sort. Hoppas det var den min svärdotter köpte. Då kan jag ju ta skott. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den är ljuvlig! Jag googlar som bäst hur jag eventuellt ska kunna övervintra den. Kan ju vara värt ett försök iallafall. Men först ska jag njuta av den i sommar. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!