lördag 28 maj 2022

Hängslöja 'Baby's Breath'

Jag hade ett helt gäng oplanterade plantor av sorten hängslöja 'Baby's Breath' i växthuset, som hade övervintrat så fint i sina plastkrukor. Jag fyndade dem på midsommarrean på Oppmanna plantskola för nästan ett år sedan, men sen hittade de aldrig riktigt sin plats. När jag grejade om lite vid ladan för ett par veckor sedan kom jag på att jag kunde gräva ner dem på hörnet där. De räckte för att funka som marktäckare i nästan hela planteringen, och under gårdagens besök på Blekingeplantan kompletterade jag med ytterligare tre plantor, så att de kan växa ihop och bilda en blommande matta runt rosen och salixträdets stam. 


På Blekingeplantan fanns det både rosa och vita hängslöjor, och spontant tyckte jag mest om de rosa, för de var verkligen ljuvliga i färgen. Men sen tänkte jag att jag skulle försöka vara lite enhetlig för en gångs skull, så jag köpte vita för att de skulle passa ihop med de plantor jag redan hade. Idag när jag skulle plantera de nya upptäckte jag att de gamla hade slagit ut. Blommorna var rosa, haha! 


Jaha, nu får jag ändå en marktäckande blomstermatta som är halvt vit - halvt rosa. Som det kan bli. Fast det där med enhetlighet är ju ändå bra överskattat. Biologisk mångfald är mer min melodi, hihi!

2 kommentarer:

  1. Mångfald är bra. Och söta är de.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen söta. Och nu slipper jag ju välja färg, eftersom jag får båda! :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!