måndag 16 maj 2022

Handelsträdgård och Händel

Måndag igen. Och sicket måndagsväder det har varit! Alldeles ljummet och skönt ute. Jag smet från jobbet en timme tidigare och åkte hem för att vattna lite krukor. Fast dessförinnan stannade jag faktiskt en sväng på den lokala handelsträdgården för att bara titta runt och få lite inspiration och njutning. Där fanns som vanligt väldigt mycket fint att kika på, men otroligt nog köpte jag inte en endaste liten blomma. Jag tänker att jag ska försöka begränsa mig lite i år och inte spontanshoppa så himla mycket. Det kan väl aldrig vara så att jag har gått och blivit förståndig på gamla dar? (Fast det skulle jag inte sätta mina pengar på, hihi!)


Lite körsång har jag också hunnit med, så som måndagstraditionen bjuder. Just nu övar vi bland annat in Händels "Lascia ch'io pianga" i tre stämmor. Det måste vara något av det absolut vackraste som någonsin har skrivits. Klicka på länken, lyssna och njut en stund. Det är förvisso inte min kör som sjunger, men vi är baske mig lika bra!

3 kommentarer:

  1. Lämnade precis min önskelista till min make för blommor till trädgården. Fick det i födelsedagspresent förra året och vi båda gillade den uppsättningen så repris i år :-) Eftersom min trädgård äts upp av objudna gäster av det stora (rådjur), mellan (kaniner) och lilla (mördarsniglar) slaget så är listan rätt kort på växter som platsar här så det där med att spontanshoppa växter har jag fullständigt gett upp. Rätt skönt faktiskt :-) men att titta är nästan ännu bättre. Får prakten men slipper besväret....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken suverän födelsedagspresent! Min make brukar köpa bukettprenumerationer, och det är ju också en väldans trevlig idé.

      Radera
    2. Jag kanske kan få bukettprenumeration i julklapp? Bra idé! Tack! :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!