söndag 15 maj 2022

Ljuvlig försommarsöndag

Men ååååhh, vilken ljuvlig försommarsöndag det har varit idag. I "Glesbygd" har vi haft sol och närmare 20 grader, och jag har varit i trädgården och grejat precis hela dagen. Man kan ju bli lycklig för mindre. Dahliaknölarna kom äntligen i jord i stora murarhinkar, och jag direktsådde zinnia, ringblommor och rosenskära i några av pallkragarna. (Jag tror faktiskt att det mest kommer att bli blommor i köksträdgården i år.) I bakgrunden på bilden skymtar två krukor med rönnspirea, som jag har planterat om i större krukor. De kommer från rotskott, som jag grävde upp redan för två somrar sedan, och de gör sig jättefint i kruka. 


Längs husgrunden bakom smatten blommar hjärtbergenian för fullt. Övrig tid på året bidrar den här plantan inte direkt med så mycket mer än gröna blad, men när den blommar är den riktigt bedårande. Den rosa färgen gör sig så himla fint mot stenarna och gruset. Bladen har någon för övrigt varit och mumsat på. Vem kan det vara, tro? Gråsuggorna? Det har vi onekligen gott om...

Jag började rensa upp lite längs långsidan på ladan, och sen fick ett litet salixträd flytta hit i stundens ingivelse. Förra sommaren växte det i kruka på uteplatsen, men i höstas jordslog jag det vid kastanjestaketet framför köksträdgården, för att det skulle klara vintern. Det blev riktigt fint med den silvriga kronan mot den faluröda laduväggen. Jag passade på att kantskära en decimeter ut från stenkanterna och lägga grus, på samma sätt som jag har gjort på södersidan. Det blir faktiskt mycket lättare att komma åt med gräsklipparen på det sättet, och så ger det en himla prydligt intryck. 


I hasselbuskaget på kortsidan av ladan står det lite järnskrot, som vi ska göra oss av med. Den där långa stången kör man dock inte till tippen hur lätt som helst. Jag kanske får köra en Duplantis och träna stavhopp hemma i trädgården i sommar, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!