måndag 27 juni 2022

Sommarrea på plantskolan

Jodå, nog hängde jag på låset när Oppmanna Plantskola slog upp portarna för årets sommarrea klockan nio i morse. Jag och ett antal andra hugade trädgårdstanter, för karlarna var onekligen lätträknade. Jag fyllde skåpbilen med både perenner och sommarblommor och var hemma vid halv elva igen. Då var det redan smällvarmt ute...

Jag vattnade igenom alla krukor rejält genom att låta dem stå i en balja och dra. En del av dem kom sedan i jord direkt, värmen till trots. Jag tänkte att det inte kunde vara ett sämre alternativ att faktiskt plantera dem än att låta dem stå i sina små krukor och torka ut. För en gångs skull köpte jag faktiskt bara perenner som jag hade en plan för. Stjärnflockan 'Roma' till exempel, som hamnade i rabatten vid uteplatsen. 

Det här har verkligen blivit en riktigt romantisk mormorsrabatt med bland annat rosor, fingerborgsblommor, nävor, lammöron, stäppsalvia och anisört. Jag gick en sväng med kameran i kvällsljus, när det allra skarpaste solskenet hade börjat lägga sig. Att fånga känslan i en hel rabatt på bild är helt hopplöst...


I det röda rostornet har min nyplanterade 'Ghislaine de Feligonde' etablerat sig riktigt fint, och nu blommar den allra första blomman. Knopparna är nästan saffransgula, men blomman är nästan gräddvit. Det är mängder med knoppar på den, så det här är bara början.

För övrigt har jag badat i badtunnan och läst ut en bra bok. Recension kommer säkert någon dag framöver. Jag kom just på att jag ska jobba imorgon, så nu får den här svettiga lortgrisen hoppa i duschen, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!