lördag 2 juli 2022

Häckklippning och avfallssortering

Vår uppfart är allt annat än glamorös och mest i väntan på bättre tider. Det finns en plan för att ordna till den på sikt, men idag gjorde vi iallafall en liten insats för mänskligheten och gick loss på den långa syrenhäcken med häcksax. Vi klippte förvisso inte ner den så mycket på höjden, men vi klippte in den desto mer på bredden. Det var välbehövligt, för det började bli trångt att öppna dörren på förarsidan av bilarna. Efteråt ser det mest risigt ut, men det där brukar rätta till sig på en vecka eller två. Vi lyckades knöka ner allt klipp i trädgårdstunnan, så den är full till bredden nu. Smidigt med den där tunnan, ändå. 


Längst ner mot ladan har syrenhäcken övergått i schersmin, och den fick sig också en omgång med häcksaxen. Här står våra soptunnor, som är av fyrfacksmodell. Smidigt att kunna sopsortera det mesta hemma på sin egen uppfart. "Glesbygd" (tillsammans med grannkommunen i norr, som anlitar samma renhållningsföretag) har faktiskt nyligen blivit utsedd till bästa kommun i Sverige på avfallshantering. 78 kilo restavfall per person ligger långt under riksgenomsnittet, som är 157 kilo per person. Kul att vi är så bra! När vi fixar till uppfarten ska vi försöka flytta tunnorna så att de står närmare vägen. Nu måste vi rulla upp dem själva inför varje tömning, och det är så himla dumt att missa tömningen om man glömmer det. Dessutom kanske man inte orkar dra dem överhuvudtaget på sikt, för man blir ju inte yngre precis...

Häckklippning och avfallshantering, alltså. Det är sådant i ägnar oss åt på lördagar i "Glesbygd". Fast att bli utsedd till bäst i Sverige och få pris för sin flit är ju ganska glamoröst ändå, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!