söndag 17 juli 2022

Häckklippning på schemat

Idag har vi haft häckklippning på schemat. Prio ett var att klippa ligusterhäcken, som är planterad längs med hela staketet mot vägen på framsidan. Det är en ganska lång sträcka att klippa, och häcken i sig växer ganska ojämnt. Av någon anledning är den frodigare och på den halvan som ligger neråt i backen, medan den är ganska tunn och ojämn uppåt mot brevlådan och uppfarten. Och så växer det alm och gud vet vad på sina ställen i häcken, och där är det minsann inte något fel på växtkraften överhuvudtaget. På en timme var det dock klippt och uppräfsat och klart, och resultatet blev riktigt prydligt. 


När häcksaxen ändå var ute, och när det ändå fortfarande fanns rejält med plats kvar i trädgårdstunnan, så klippte jag en omgång nere på baksidan av växthuset också. Någon före-bild tog jag aldrig, men här hade buskarna växt igen helt, så gångarna in mot växthuset och upp mot rosportalen (till vänster ur bild) gick nästan inte att använda. Jag klippte rejält, så för tillfället ser det ganska risigt ut, men det är snart grönt igen. 


Ikväll har vi naturligtvis följt Sverige mot Portugal i fotbolls-EM, och det var ju sannerligen en angenäm upplevelse. Nu ska jag dra ut slangen och vattna lite i mina krukor, som pricken över i på ännu en härlig semesterdag. Over and out

2 kommentarer:

  1. Häckklippning var det här också innan fotbollen. Finns hur mycket som helst att göra när man har trädgård. Man behöver klippa ner lite så man inte växer inne. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, växtkraften är det sannerligen inget fel på. När man har trädgård finns det alltid något att göra. Och när man har gjort det är det dags att börja om från början, hihi!

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!