söndag 24 juli 2022

Igelkott och antikmarknad

Vi har en liten igelkott som prasslar runt i buskarna titt som tätt. När jag var ute på en liten vattningsrunda ikväll dristade den sig till och med att komma ut på uppfarten, men när den fick syn på mig kurade den ihop sig bakom symaskinsbordet. Där satt den sedan och plirade. Jag ställde fram ett kaffefat (Royal Copenhagen, minsann) med vatten till den, men medan jag stod där ville den inte komma fram alls. Kanske tar den sig en slurk nu när jag har gått in, för jag lät fatet stå kvar. Jag vet att igelkottar är loppiga som tusan, men man kan ju inte annat än att tycka att den här lilla krabaten är helt bedårande. 


Tidigare idag var vi i Degeberga på den årliga antik- och samlarmarknaden. Där var det full kommers som vanligt, och kanske lite extra nu med tanke på att det har varit uppehåll i två år. Det är en jättestor marknad med både svenska och danska handlare (och kanske någon tysk med?) och det finns alltid mycket roligt att gå runt och titta på. Jag letar efter ett fin gammal hylla (gärna ett enkelt hyllplan på konsoller) att sätta ovanför kökssoffan, men någon sådan hittade jag inte. Jag börjar inse att den enklaste lösningen nog trots allt är att göra en egen hylla i gammaldags stil, men det hade varit roligare med något som var gammalt på riktigt. I övrigt köpte jag faktiskt inte en endaste grej, hör och häpna. Man kan ju undra om jag har gått och blivit förståndig på gamla dar, hihi!

4 kommentarer:

  1. Är det inte så att man ibland bara behöver lite ögongodis? Allt behöver ju inte följa med hem? Gillar när du tar bilder i affärer även när inget handlas :-) Igelkottar är verkligen supersöta! Kanske dags för en sån där igelkott i terrakotta som fanns när jag var liten? Undar när de kommer göra comeback i inredning?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ögongodis är mer än fullgott många gånger. Billigt blir det ju också, hihi!
      En liten igelkott i terracotta låter som något att spana efter på loppis framöver. 🙂

      Radera
  2. Ge den lite naturella jordnötter också. De älskar det. Brukar ha en igelkottbar med vatten och jordnötter de år vi har igelkottar. Lägg några i närheten av den så stannar den nog kvar och äter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Det ska jag lägga på minnet. Läste någonstans att man kan ge dem kattmat också, men någon sådan har vi inte hemma.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!