tisdag 19 juli 2022

Värmebölja

Nu drar värmeböljan in över södra Sverige. Det har varit rejält varmt idag, och imorgon väntas termometern visa ännu mer. Men om man betänker vilka värmerekord som slås i Storbritannien just nu, så ska man inte klaga. (Tur att man inte spelar i fotbollslandslaget, för då hade man varit där, hehe!) Själv har jag suttit under parasollet i eftermiddag och läst senaste numret av "Allt om trädgård", som kom som på beställning idag. Det var faktiskt riktigt behagligt. Fast långa stunder har jag faktiskt varit inomhus. Vi har haft nerrullat och fönster och dörrar stängda hela dagen, för det är faktiskt det mest effektiva sättet att hålla värmen ute. 


Jag är glad över att det har regnat lite de senaste dagarna, för trädgården känns ändå ganska väl förberedd. Tre dagars värmebölja ska den väl klara av, för redan till fredag blir det visst svalare igen. Fast krukorna får man ju vattna dagligen. Min rosa svartöga är fantastisk just nu. Så här fin har jag nog aldrig lyckats få den tidigare år. 


Nu ikväll har vi öppnat fönstren på vid gavel i hela huset, och bakdörren står uppställd. Det känns faktiskt som att det börjar bli lite syre i luften, så förhoppningsvis blir det ändå en behaglig natt. En kall dusch innan läggning, så blir det nog ännu bättre. Blir det för varmt imorgon, så får man väl hänga på mejeriavdelningen nere på mataffären, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!