tisdag 2 augusti 2022

Heldag med trädgårdspyssel

Idag har jag haft en heldag i trädgården. Det var ganska länge sedan sist, så det fanns ett visst uppdämt behov. Jag hoppade i trädgårdsshortsen strax före 10 och gick inte in på riktigt förrän vid 19:30-snåret och då var jag svettig och skitig från topp till tå. My best kind of day!


Jag pysslade med både stort och smått. Planterade om några krukväxter i ny jord, rensade ogräs under några buskar, klippte gräset och ansade några buxbomklot med sax. Dagens mest synliga insats är gruskanten runt rabatten vid uteplatsen. Stenarna fanns redan där, men låg under marknivån och hade blivit helt överväxta av gräs och jord. Nu ligger de istället ovan jord och är dekorativa, och gruskanten gör det enklare att klippa gräset utan att växterna i rabatten fastnar i gräsklipparen. 


Utöver hortensian och rosen i rostornet är rabatten i ett mellanskede när det gäller blomning just nu, och mycket har dessutom börjat vissna. För att pigga upp det hela lite grann har jag ställt in en kruka med en dahlia. 


Vad dahlian heter vet jag faktiskt inte. Jag köpte den på ICA Maxi tidigare i sommar, för jag blev så fascinerad av de augerbinefärgade stjälkarna och det mörka bladverket. Blomknopparna är nästan svarta innan de slår ut. Läckert!


Den färgade markeringen i gräset är jag som har försökt visualisera hur det skulle kunna bli om jag drog ut rabattkanten ytterligare för att göra plats för någon form av grindstolpe, och sen likadant på motsatta sidan. Drömmen vore ju att hitta ett par gamla stolpar i grovhuggen sten, så det håller vi utkik efter. Att göra en "ingång" till rundeln runt uteplatsen skulle verkligen förstärka rumkänslan, men jag gräver inte ut mer här förrän jag har hittat de där stolparna.


Två spontana trädgårdsbesök har jag också fått idag. Det är ändå roligt att få visa upp vad man har åstadkommit, fast allt jag gör i trädgården gör jag faktiskt helt och hållet för min egen skull. Det är lite som med att resa. Det är egentligen inte målet som är målet, utan själva resan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!