fredag 26 augusti 2022

Knivlist

Knivlist, knivblock eller knivar i låda, det har varit frågan i ett helt år här hemma. Före renoveringen hade vi en knivlist på sidan av det stora golvskafferiet, men när allt var nytt och fint hittade den aldrig tillbaka upp på väggen. Våra köksknivar har istället legat i en av de mindre kökslådorna borta vid fönstret, men vässade knivar gillar ju inte riktigt att ligga och skava mot varandra, så tanken på en bättre lösning har funnits hela tiden. Häromveckan gjorde jag slag i saken och klickade hem en knivlist i ek från en nätbutik, och i förmiddags kom den upp på väggen. Det blev ju bra, det där. 

Jag ska vara ärlig och säga att jag köpte en ganska billig variant. Lite dumsnålt kanske, men det var bra mått på den och jag tänkte att jag nog skulle kunna piffa till den med lite enkla medel. Den var lackad och lite allmänt trist, men jag sandpapprade bort lacken och betsade istället på ytan med lite mellanbrun bets. Efter ett lager trävaxolja ovanpå det, så ser träet faktiskt betydligt trevligare ut. 

Den mest logiska platsen att sätta upp listen på var ovanför slaktarblocket, där man faktiskt står och skär. Jag var duktig och förborrade lite grann i pärlsponten så att den inte skulle spricka, och med lite assistans från maken gick det sedan lätt som en plätt att dra i skruvarna och hänga upp listen. Nu får vi se hur länge magneten håller, för det är ju som sagt en budgetvariant. 


Ja ni ser, mer än ett år efter köksrenoveringen finns de fortfarande småsaker kvar att fixa. Men för ovanlighetens skull känns det skönt att saker och ting får lov att ta lite tid, så att man hinner känna efter vad man faktiskt behöver och hur man faktiskt vill ha det. Det där är jag ju tyvärr inte alltid så bra på i vanliga fall, så jag är lite förvånad över mig själv. Kanske jag faktiskt har mognat efter 50, hihi!

4 kommentarer:

  1. Super mysigt kök! listen blev snygg och passar! Jejja

    SvaraRadera
  2. Fint blev det med knivlisten. Vi har oxå en sådan där budgetvariant och den är då hur magnetisk som helst efter 20 år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller tummarna för att vår kommer att hålla också. Läste någonstans att magneten i knivlister kan bli för svag, och då håller den inte knivarna uppe längre.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!