söndag 25 september 2022

Bukett i morgonljus

I fredags var jag nere på byns finaste lilla blomsteraffär och hämtade den sista buketten i min födelsedagsprenumeration. Det blev ett maffigt slutnummer med två sorters vita dahlior som show stoppers. Och så en massa grönt rufs i form av pistagekvistar och silvrig eukalypus med bärklasar. För en stund sedan fotograferade jag buketten ute på glasverandan, där söndagsmorgonljuset gjorde den extra drömmig.

Här och där finns det kvistar med frökapslar av nigella instuckna, eller jungfrun i det gröna som den också kallas. Det är en klassisk så kallad cottage garden-blomma som finns både i blått, rosa och vitt, men man får nog ändå säga att det är just frökapslarna som gör den speciell. Så läckra! De lär visst vara ganska lättodlade, så det kanske jag får prova nästa år. Man kan torka dem också, om man vill. Jag ska se om det går att göra det när resten av buketten har vissnat ner. 


Idag blev det alltså ett förmiddagsinlägg här ifrån Solhäll, vilket ju inte precis hör till vanligheterna. (Fröken Grön är ju ganska senstartad när hon är ledig..) Det ser ut att bli en fin höstdag här, så en liten promenad får nog bli en av dagens aktiviteter. Sen ska jag måla färdigt det första lagret färg på den där stolen jag grävde fram ur garaget igår, och ett bastubad hör ju också söndagen till. Hoppas ni också får en skön dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!