lördag 24 september 2022

Juvelfärger på framsidan

På framsidan har rabatten utanför röda rummet förvandlats till en färgglad höstdjungel. Jag grävde ju om lite grann här både förra sommaren och sen igen nu i sommar, och det är faktiskt mycket som blommar nu på hösten. Det har nästan blivit en liten jewel garden i mörka lila och rosa toner. Snart (om inte frosten hittar tillbaka inom det närmaste) blommar 'Chippendale'-rosen igen, för den är full av knoppar. Då blir det ännu mer juveltema, eftersom blommorna blir bronsrosa. 


Grävningen verkar ha resulterat i att jag har väckt ett antal tidlösalökar till liv. Jag kan iallafall inte minnas att det har varit lika många blommor förr om åren. Nu har de ploppat upp i nästan hela rabatten. Fint!


Vad är detta nu igen? Den har jag helt tappat namnet på. Väldigt trevlig är den iallafall. 


För övrigt har maken och jag varit duktiga och röjt ut lite skräp ur garaget (som vi för övrigt aldrig skulle drömma om att våga köra in en bil i...) och kört till tippen med ett helt lass. Nu blir det plats för vinterförvaring av både grill, gräsklippare, tre cyklar, två skottkärror och en trädgårdsskrinda. Inte dåligt. Efter det roade jag mig att börja renovera en gammal karmstol som jag hittade där inne, men det får jag visa mer om en annan dag. 

5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Det ser ut som en fackelblomster😊

  SvaraRadera
 3. Vackert hos dig! Här uppe i norr (Luleå) har i princip allt vissnat ner. Apropå garage så används vårt till just garage och verkstad när maken ska repa nån av bilarna. I år när jag har ett större växthus kommer det att bli fullt av trädgårdmöbler förutom krukor och annat som hör odling till. Friggeodan är redan full...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är det märkligt det där, hur man lyckas fylla varenda liten plats man har tillgång till. Det dröjer nog inte länge innan vårt garage är fyllt till bredden igen... 😊

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!