tisdag 27 september 2022

Skvättar av gult

De där vetegula rutiga gardinerna som jag köpte på Rusta blev faktiskt ingen hit. Jag provade en av kapporna lite snabbt och kom ganska raskt fram till att det inte blev rätt känsla i köket med dem. Synd, för jag tycker ändå om färgen. Däremot behöll jag ett kuddfodral i samma tyg, som faktiskt piffade upp tillvaron lite grann i kökssoffan. Visserligen blir det rutigt på rutigt, men det får bo kvar där.  

Den perfekt senapsgula assietten från Indiska får också bli kvar. Den står nu uppe på hyllan ovanför kökssoffan och bidrar helt enligt plan med en alldeles lagom touch gult mot allt det vita och gröna. Den gröna assietten kommer från Bordallo Pinheiro och tillhör egentligen vardagsporslinet här hemma. Jag tänker att jag kan "låna" en och ha på display ett tag. 


Ni vet ju redan att jag älskar vår kökssoffa. Den är mitt allra bästa loppisfynd, tror jag. Den är alldeles lagom lång (150 cm) för att passa längs väggen i vårt kök och ger ett nätt och luftigt intryck i och med att det är spjälor på både armstöd och ryggstöd. Och tänk, den var faktiskt redan målad i den där gröna färgen när vi hittade den. Man anar att det kan finnas fler gröna fröknar i Skåne, hihi!


Lite skvättar av gult alltså. Det får bli min köksmelodi i höst. Men bara så där lite lagom, och absolut bara i lite mer dämpade brända och smutsgula toner. Fint som snus. Eller fint som senap...

5 kommentarer:

 1. Jag gillar också den där brända gula men får inte till det riktigt bra hemma hos mig. Mina gröna färger vill hellre vara kompis med skitig blå och beige. Gult blir liksom fel då även om sonens rum är lejongult nu. Eller så har jag inte hittat rätt gul? Eller så är det den beige som jag har som inte leker snällt med gult? Det här med färg är lurigt! :-) Just nu är det fullt fokus på blått eftersom sonen vill ha ny färg i sitt rum. Han har tröttnat på sitt lejongula och vill ha blå ombremålade väggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, ombremålat låter spännande! Gör ni det själva?

   Radera
  2. Japp. Det gör jag själv. Efter att ha tittat på typ 8 olika youtubeklipp så tror jag att jag är ett proffs :-) Har inga problem med att misslyckas heller :-) Det tar tid men nu har jag i alla fall börjat. Det är många kvällar som kommer gå åt. Som tur är kan sonen sova i pappans arbetsrum under tiden. Onsdag nästa vecka är sonens födelsedag och deadline. Då skall det vara klart.

   Radera
  3. Hur klarade vi oss innan YouTube fanns? 😄

   Radera
  4. Jag lärde mig att kakla med ett papper utskrivet från någon byggsite med informativa bilder men det var helt klart jobbigare :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!