söndag 30 oktober 2022

Hej, Röstånga!

Tack vare vintertiden kom jag upp i riktigt vettig tid imorse. Det hör verkligen inte till vanligheterna om söndagarna, hehe! Redan vid 10-tiden kom vi iväg på en liten söndagsutflykt västerut till Röstånga, som ligger vid foten av Söderåsen. 


Målet för utflykten var att besöka en utställning på Galleri Jardeback, ute på landet strax söder om Röstånga, där det pågår en kollektiv foto- och konstutställning den här helgen. Min personliga favorit på utställningen var den här fina räven i akvarell av Röstånga-konstnären Måns Bergendal. 


På vägen tillbaka passade vi på att stanna och äta söndagslunch på Gästis i Röstånga. Det har anor från 1700-talet, och när det byggdes var det så stort att byborna blev sura och drog gästgivaren inför tinget. Han dömdes till att bjuda bymännen på "tre stop brännvin, en fjärding öl och en kardus tobak" varje midsommar under restan av sin levnad. En bra förlikning, ändå. 


Maken beställde skånsk äggakaga med stekt fläsk och rårörda lingon, medan jag slog till på viltfärsbiffar med gräddsås och potatis. Väldigt gott! Vi satt och åt i den vackra stora matsalen, som nästan känns mer som en salong på Grand Hotell än en matsal på ett gästgiveri i en liten by i Skåne. Pampigt värre!


På hemvägen stannade vi på tre olika antikställen, men några inköp blev det inte den här gången. (Efter fem rundor till återvinningsstationen har vi visst gått och blivit lite restriktiva med vad vi släpar hem, hihi!). Nu fortsätter vintertidens första dag ett par timmar till. Tänk att den här dagen alltid känns så lång. Och tänk att jag får sova en hel timme längre imorgon bitti. Det passar mig fint, det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!