fredag 28 oktober 2022

Med hem i resväskan

Vad kom jag hem med i väskan från London, egentligen? Ja, någon direkt klädshopping blev det iallafall inte för mig. Kanske mest för att jag inte orkade prova någonting, hihi! Jag tyckte faktiskt inte heller att det var så mycket annorlunda än det vi kan shoppa här hemma. Dessutom är ju pundet ganska dyrt i förhållande till vår svajande svenska krona. Fast på ljuvliga affären Anthropologie (som verkligen är en engelsk favorit) hittade jag ett par pyjamasbyxor som jag inte kunde motstå. En liten skål i stengods med grön stänkmålning slank visst också ner i påsen. Skålar kan man ju helt enkelt inte ha för många av. Särskilt inte om de är gröna. 

Bermondsey Antiques Market hittade jag en vacker grön assiett. Den är viktoriansk, vilket innebär att den kommer ifrån tiden då drottning Victoria regerade 1837-1901. Man ser att den är gammal på baksidan, men när man ser den framifrån skulle den ju lika gärna kunna vara något från Bordallo Pinheiro år 2022. Den passar hursomhelst fint på den lilla bruna kökshyllan.


Jag älskar att gå in på engelska bok- och pappershandlar och pilla på pennor, anteckningsböcker och annat fint. Inne på London Bridge Station hittade jag en affär som heter Paperchase, där jag frossade loss ordentligt på några fina anteckningsböcker, julkort, juletiketter och jättefin washitejp som blir fin att slå in presenter med.


Där hittade jag också en söt liten necessär (som jag tror egentligen är ett pennskrin) med fint mönster på utsidan och vackert grönt foder på insidan. Små necessärer kan man inte heller ha för många av. Jag har flera i olika storlekar och använder många på samma gång till olika saker. Extra perfekt när man är på resande fot och vill ha något att stoppa småsaker i, som laddsladd, hörlurar, öronproppar, plåster och sådant. 


Har ni smakat Marmite? Det är ett jättesalt bredbart smörgåspålägg gjort av jästextrakt, som blir över från öltillverkning. I England och Australien (där det heter Vegemite) är detta ett av de mest populära påläggen, men för oss andra är detta något av en vattendelare. Antingen älskar man det eller så hatar man det. En upplevelse att prova är det iallafall, och jag norpade några små paket från hotellets frukostbuffé för att ta med hem och bjuda på.


Då är det kanske trevligare med engelskt godis. Jag hittade fina gröna mintchokladkulor, som jag köpte enkom för att vara fina i min nya skål, hehe!


Egentligen äter jag ju helst mindre sofistikerat snask, och att gå runt i en engelsk mataffär och bara botanisera på godishyllan är ett riktigt nöje. 


Ett körsbärsfärgat läppglans från & Other Stories (haha, klart man går på svenska affärer när man är i London) köpte jag på stan en dag, och på Taxfree-butiken på Stansted Airport lyxade jag till det rejält med hajpade rouget 'Dandelion' från Benefit och 'Flora Gorgeous Jasmine'-parfym från Gucci. Det var länge sedan jag hittade en parfym som jag tycker om, för jag tycker oftast att de flesta är alldeles för tunga i längden, men den här doftar riktigt fräscht och kommer funka fint att använda till både vardags och fest. Att flaskan har fin blomsterdekor som tål att visas upp i badrumsskåpet, får man ju ändå se som en fin extrabonus. 


Jamen, det blev ju ändå ganska mycket shoppat i London. Nu får jag äta skorpor med Marmite resten av hösten, hihi! Nädå, jag skojade bara. 

2 kommentarer:

  1. Jag gillar verkligen din blogg. Såklart eftersom du skriver om sånt som intresserar mig. MEN jag blir lika förvirrad varje gång då jag (liksom flera andra jag känner) förväntar mig: Bild och sedan text under och du för tvärtom. Fint att nån är lite eljest (som vi säger häruppe i Norrbotten). Ha en fin helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har faktiskt reflekterat över själv att jag gör tvärtom mot många andra bloggare. Kanske tänker jag att bilden illustrerar texten, istället för att tänka att det är en text som illustrerar bilden. För mig känns det på något sätt naturligare. 🙂

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!