söndag 27 november 2022

Första advent

Jisses, vilken slö första advent jag har haft. Maken körde iväg tidigt på uppdrag, och efter att ha varit uppe en sväng och tänt alla adventsstakar, så somnade jag om i flera omgångar och klev upp först en bra bit efter att morgonen nästan övergått i förmiddag. Än kan tanten sova som en tonåring, hihi! Första ljuset tände vi först till eftermiddagskaffet, då maken hade hunnit komma hem igen. 


Årets adventsljusstake blev tillslut en låg kruka i gammal stil, som jag köpte för två guldtior på Affari Outlet förra helgen. Jag lade ett stort oasisblock i botten och grön mossa ovanpå, och sedan tryckte jag ner ljushållare i svart smide som jag hade hemma sedan tidigare. Egentligen tycker jag kanske det är finare när ljusen står på rad, men i år blev det alltså så här. Jag gillar ju när julen går i grönt, och med några paradisäpplen vid sidan av blev temat ännu tydligare.


Något utepyssel har det faktiskt inte blivit idag. Ja, inte så himla mycket innepyssel heller för den delen. Istället har jag haft en riktigt slapp och skön dag med kaffe och dokumentärer på Netflix. När jag väl kom ur sängen, så var tempot för dagen liksom redan satt. Skönt med sådana dagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!