lördag 26 november 2022

Julmarknader och adventsstök

Mitt i adventsstöket tog jag mig en liten tur till två närliggande byar, där det var julmarknad idag. Den första var i Östanå, som är en pittoresk liten by intill Helge å i den nordostra delen av vår kommun. Här låg tidigare ett pappersbruk med anor från 1700-talet, som gick i graven på 1980-talet. I byn finns många vackra gamla byggnader, och julmarknaden ägde rum i en av dem: Stenhuset från 1781. Byggnaden ser nästan ut som ett hus på den engelska landsbyggden, tycker jag. Väldigt vackert, indeed. Julmarknaden var ganska liten och jag köpte ingenting, men det var fint att bara gå runt i den vackra miljön och titta. 


Marknad nummer två ägde rum i en lada på Tydinge Sjögård. Här fanns det fler utställare och lite större utbud att välja på. Det var verkligen stämningsfullt inne i ladan, som var dekorerad med höbalar, granar, ljusslingor och levande ljus.


Förträffliga floristfröken F (som har byns finaste lilla blomsteraffär) fanns på plats med allehanda vackra blommor och arrangemang. Jag köpte mistel och två små gröna tomtenissar från Danmark. Jag kunde inte annat än undra om hon hade tänkt på mig när hon beställde hem dem, hihi!


Ikväll lyser stakar, stjärnor och adventsträd på Solhäll, och med mörkret infann sig den riktiga adventsstämningen. Imorgon ska jag pyssla lite utomhus också, och sen ska jag försöka hinna fotografera lite grann innan dagsljuset försvinner. Men nu tar vi kväller i stugan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!