fredag 9 december 2022

Anna-dagen

Anna-dagen bjöd på morgonsol, som silade in genom fönstren och fyllde hela gattet i hallen med ljus. Förvisso bara för en kort stund, men tillräckligt länge för att skapa lite guldgul fredagsmagi bland tuggummiburkar, tygkassar och jobbgrejer. Snacka om ljusterapi. 


Inte ens mina coronapåverkade smaklökar kunde undgå hur njutbar min frukost var: Ekologisk A-fil med blåbär och Paleo-granola från Chelsie's. Jag vill aldrig mer äta något annat. 


Efter lunch drog jag på mig varma kläder och toppluva och spenderade en lång stund utomhus. Förvisso bara i trädgården, men oj vad skönt det var att få lite frisk luft i lungorna. Maken gick en långpromenad och kom hem bärandes på matkassar från affären och en jättestor cypress från byns finaste lilla blomsteraffär. Den får bo i en stor korg vid sidan av verandatrappan, där det nu också är dekorerat med granris från kalhygget vi hamnade på förra veckan. 


Fredag betyder "The Split" på TV, men ikväll sänds det inte förrän 23:00 och då är jag definitivt inte vaken, så jag fuskade just och såg det allra sista avsnittet på SVT Play. Sååå bra serie, som nu är slut en gång för alla. Jag satt i sängen och snorade i en näsduk när slutscenen tonade ut. Tur att man kan skylla på sin dunderförkylning, hihi!

2 kommentarer:

  1. Du är så positiv trots att du är sjuk och har ett öppet sår på ryggen. Vad snyggt med den gula färgen i hallen, ni har ett så gulligt hus i kära Skåne. Min mamma var från Helsingborg och vi spenderade varje sommar i Viken i deras sommarhus med toalett i brygghuset. Det huset såldes nyligen för 14 milj.Tyvärr var det helt ombyggt utan karaktär.
    Krya på dig
    Hälsningar från Oregon
    Agneta Romano

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för peppande ord. Jag är gnälligare i verkligheten än på bloggen, hihi! Men jag försöker bita ihop. Tänker att det kunde ha varit värre. För det kunde det ju ha varit.

      14 miljoner för ett sommarhus låter som en fantasi. Men å andra sidan är det ju otroligt fint i Viken. Låter ändå som att jag skulle ha föredragit den ombyggda billigare varianten. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!