lördag 3 december 2022

Lördag i Malmö

Vi har tillbringat lördagen i Malmö, dit vi anlände strax före 11. Vi hade stämt träff för lunch med svärmor, men dessförinnan hann jag kika in både på Gudrun Sjödén (där jag inte hittade någonting) och på HM Home (där jag köpte en grön bordsduk). Vi tittade också runt en snabbis på julmarknaden och julbelysningen på Gustav Adolfs torg, där jag också köpte ett par snittamaryllisar och en bunt eukalyptus i ett av blomsterstånden. Det är något med det kitschiga i en julbelyst stad som jag ändå är väldigt svag för. Tänk så glamourösa digitala julkort man hade kunnat göra med den här färdiga ramen som rekvisita. 


Finast julskyltning har de ändå på tebutiken på Skomakaregatan, där det står två mekaniska snögubbar och smådansar i skyltfönstret. Så söta! Strax innan jag tog bilden sprang jag för övrigt på Nina Persson från The Cardigans, som verkade vara ute på lite lördagsshopping med sin son. Kändispoäng minsann. Och när vi satt i bilen på väg hem några timmar senare, så spelade radiosporten "Eraze and rewind". Det får man väl ändå kalla synkronism. Jag menar, hur ofta spelar de Cardigans-låtar på radio nuförtiden?


Efter lunch traskade maken och svärmor hem till henne för att fixa lite saker, medan jag drog vidare för att baka (fast för min del blev det mest smaka) pepparkakor med mina två väninnor. Fint att vi fick till en träff innan jul, trots att ingen av oss fyller år. Vid 17-tiden hämtade jag upp maken, och sen styrde vi kosan hemåt "Norrland" igen. Efter en fin lördag i storstan är det som vanligt gott att komma hem till lugnet i "Glesbygd" igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!