onsdag 28 december 2022

Tomtar, prepping och beslag

Julstämningen var ovanligt trög att jobba upp i år, och nu så här i mellandagarna känner jag hur den känsla jag ändå lyckades buffra upp redan börjar avta. Inte så att jag slänger ut julen direkt pang bom, men nog är jag sugen på att börja smyga ut den så smått. Tomtarna iallafall. Fast de små gråa tomtarna som står i tallrikshyllan kan nog få vara kvar till efter nyår. Dem köpte jag på Hantverksmässan i Båstad en gång i tiden, och de har verkligen blivit två av mina absoluta julfavoriter. Vad keramikern heter har jag tyvärr glömt. 


Jag är gift med en prepper, vars julklapp till oss var ett litet gasdrivet primuskök med tillhörande kastruller och kaffekittel, samt en solcellsplatta som man kan ladda mobiltelefoner och powerbanks på. Båda klapparna testades idag, och vi kunde konstatera att de fungerar finfint. Nu klarar vi oss iallafall ett par dagar om det skulle bli så att strömmen går. I samband med stormen Gudrun 2005 var det strömlöst på vissa håll i "Glesbygd" i 21 dagar, så tanken att det kan hända igen är ju inte helt befängd. Och med tanke på vad som händer mindre än 150 mil (fågelvägen) härifrån just nu, så är det nog bra att vara beredd på att vad som helst kan hända. 


Jag har haft ännu en ganska slö dag i pyjamasbrallor, men vid 15-snåret klädde jag faktiskt på mig och begav mig ner till byns fantastiska lilla järnhandel. Där köpte jag nya rejälare beslag till kökshyllan som trillade ner på julafton, och när jag kom hem skruvade jag fast dem på ingen tid alls med skruvdragaren. Problemet med de gamla beslagen var att de inte alls var gjorda för att hålla den typen av tyngd, men nu ska det nog gå bra. 


Jag passade på att byta till rejälare skruvar i väggen också, så nu ska det nog hålla. Skruvskallarna syns inte när man ställer grejer på hyllplanet. Nu åkte julpyntet upp igen, för jag orkade inte ändra om. Jag är fortfarande jätteglad över att allt höll. Ja, utom de där kryddburkarna då, men jag hade en tredje sådan som jag ställde upp så länge. Det saknas visst en apelsinskiva i girlangen, men det får vara så. 


Imorgon förmiddag ska jag till vårdcentralen igen, men efter det kanske jag faktiskt tar mig en liten sväng till Kristianstad för att kolla rean. Om inte annat skulle jag behöva köpa lite nya baströjor (typ långärmade T-shirtar), för de jag har är så urtvättade och tråkiga. Vi får väl se om jag fortfarande tycker det är en bra idé imorgon. Det där vet man aldrig förrän efteråt. 

4 kommentarer:

  1. Solcellsplattan skulle vara något för oss. Man borde ju vara lite förberedd. Varifrån är den? Hälsningar Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är köpt på Naturkompaniet, hälsar "preppern".

      Radera
  2. Bra att vara förberedd. Vi har trangiakök. Synd att dina kryddburkar gick sönder men du hittar nog något fint att ersätta dem med. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ännu en anledning att gå på loppis 😉
      (Som om jag inte redan har grejer...)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!