fredag 20 januari 2023

Morgonbesök och hemmastök

Morgonen började tidigt med ett inbokat besök av två herrar från kommunen, som kom för att slutföra kontrollbesiktning av exakt var på tomten vi har byggt bastustugan. Den anmälde vi som färdigbyggd redan i augusti 2018, men i vår del av världen går allt i sin egen takt. Fibernätet skulle också vara inkopplat och klart för fem år sedan, hrmm...

Jag hade tänkt hoppa tillbaka i sängen när besöket var över, men då hade jag redan varit ute i morgonkylan och piggnat till, så jag blev kvar uppe och duschade krukväxter i badrummet istället. Rätt så tidigt på förmiddagen styrde jag sedan kosan ner mot byn för handling av både mat och blomster. Veckans bukett består av melerade tulpaner i en härlig varmrosa färg, tistel, vaxblomma och pistagekvistar. Mums, vilket ögongodis!


När man har nyduschade blommor och ny tulpanbukett, vill man ju fräscha upp i övrigt också, så jag har fnattat runt med dammtrasa och våttorkat både här och där mest hela dagen. Jag vet ingen som kan hålla på och småstäda lika länge som jag och ändå inte bli klar, haha! Fast då har jag varit ganska grundlig där jag har härjat fram, och så har jag druckit kaffe och läst trädgårdstidningar mellan varven. 


Nu har jag tröttnat för idag och låter mörkret gömma det stök som är kvar. Jag tänder värmeljus och kurar skymning istället. Så skönt att det bara är fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!