söndag 22 januari 2023

Söndag, sol och spontan shopping

Det ljuvligaste med helgerna (förutom mina långa sovmorgnar) är att man får vara hemma i dagsljus. Till och med det gråaste dagsljus är bättre än inget dagsljus alls. Stundtals idag har till och med solen hittat in i stugan. Imorse stod jag här på tröskeln en lång stund och bara njöt. 


I det gröna Gefle-kruset i hallen har jag ställt ett knippe körsbärskvistar, som jag köpte på byns finaste lilla blomsteraffär i fredags. Här och där börjar det redan slå ut små ljuvliga körsbärsblommor. När världen utanför har tinat lite grann, tänker jag ta in kvistar från vår egen trädgård. Så enkelt, men ack så njutbart.


Jag fick ett mail från Cervera, där det är 40% rabatt på Rörstrand just nu. (Inget samarbete, men tipsar er ändå.) Förra veckan lyckades jag nagga en av våra Swedish Grace-muggar när jag tömde diskmaskinen, så jag passade på att köpa en ny + två extra för att fylla ut samlingen kaffemuggar till ett fullt dussin. Vi har färgen 'Äng', vilket förmodligen är föga förvånande.


Det visade sig också vara brakrea på fina 1-literskannan 'Birgit' från PotteryJo. Den har jag sneglat på tidigare, men tyckt att den var alldeles för dyr för att spontanshoppa. Dessutom behöver jag ju egentligen inte fler kannor än de jag redan har, men nu kostade den bara en tredjedel av det ursprungliga priset, så jag köpte den av bara farten. Underbart grön, ju! Som en marsipangroda. Fast färgen heter 'Olive'


Ikväll tittar jag på andra avsnittet av "Händelser vid vatten" på SVT, som jag tycker var lovande stämningsfull förra söndagen. Fram tills dess ska jag packa jobbväskan, tända värmeljus och värma lite fisksoppa till kvällsmat. Skön söndagkväll till er också!

1 kommentar:

  1. Det var fina inköp. Vilka härliga vårbilder. Tack för tipset men här ska det ju minska på prylar fast lite Rörstrand kan man väl inte ha för mycket av. Kraaam Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!