tisdag 28 februari 2023

Planer för framsida och uppfart

Ända sedan vi köpte Solhäll för snart 15 (!) år sedan, har vi haft som plan att vi så småningom skulle fixa till uppfarten. Det har aldrig direkt varit prio ett, men för varje annat projekt vi har avslutat har det ändå närmat sig toppen. De senaste åren har förbehållet varit att vi skulle vänta tills dess att fibergrävningen var helt klar, och det är den ju faktiskt nu. Därmed har vi inga fler ursäkter att vänta. I nuläget är den här ytan ganska bedrövlig med gräs, ogräs, grus och jord omvartannat. Vi skulle dessutom behöva dränera längs norrsidan, där markytan har sjunkit undan ganska rejält de senaste åren. Ska vi ändå ta hit en grävare, så passar det ju bra att slå två flugor i en smäll. 

För grävare behöver vi ta hit. Uppfarten är inte så bred, men väldigt lång från gatan och hela vägen ner till ladan. Vi skulle vilja lägga någon slags stenkant mot gräsmattan, och kanske även in mot syrénhäcken till vänster ur bild här nedanför, och sedan beställa hit ett stort lass grus i samma stil som det vi redan har på flera andra ställen i trädgården. Det får nog dock bli en något större fraktion, så att det inte fastnar i däcken.

  

Grusgången på framsidan får vara kvar, men när vi ändå är igång och gräver skulle jag vilja gräva bort en bit av gräsmattan. Idag når gräset ända fram till rabatterna, men jag tror det skulle bli finare om det istället var grus där. Hörnan där på glasverandan skulle nog också må bra av att slippa leran som stänker upp på den vita putsen när det regnar. 


Jag tänker mig bara grus på en liten bit av framsidan, som till exempel den fina halvcirkelformen hemma hos Jessica på @angadalen på bilden här nedanför. Så mysigt att kunna gå i grus från bilen fram till ingången på glasverandan och kanske till och med ställa en liten bänk eller en liten cafémöbel där på sidan. Och så plantera lite mysigt längs gången på framsidan.  

Bild lånad från @angadalen

En vettigare placering av sopkärlen närmare vägen står också på önskelistan. Nu står de ända nere vid ladan, och vi måste dra upp dem till vägen för tömning, men det vill vi helst slippa framöver. (Man får ju börja tänka på ålderdomen...)  Ja, som ni märker har drömmarna redan börjat dra iväg. Vi får väl ta hit någon som tittar på detta för att se vad som är görbart och inte. Och vad det kan tänkas kosta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!