lördag 11 februari 2023

Vårväder, verandahäng och årets första semlor

Från snö och kyla till vårsol och värme över en natt. Idag har det varit 9 grader varmt i skuggan, och där solens strålar nådde hela vägen fram har det varit varmare än så. Ute på glasverandan kunde man plötsligt vistas för första gången i år. Över vintermånaderna fungerar det ju annars mest som kylskåp. Jag kom mig inte riktigt för att vårstäda än, men jag satte iallafall ut en låda med pärlhyacintlökar för att få lite vårkänsla. 


Det jag kom mig för istället för städning var att klä om min karmstol. Först tänkte jag bara prova lite, men sen kunde jag inte sluta, och några svordomar och x antal timmar senare var jag helt klar. Ni får en sneak preview idag, så får jag visa hela slutresultatet imorgon. Jag känner mig riktigt nöjd. 


Till eftermiddagskaffet snodde vi ihop ett helt gäng minisemlor på färdigköpta bullar och mandelmassa på burk. Något florsocker hade vi inte, men det är ju mest en kosmetisk sak. Maken är dessutom diabetiker, så han hoppade till och med över mandelmassan i sina semlor. För min del var det faktiskt årets första semla. Eller semlor i plural, för jag åt två. 


Trots solsken och vårväder blev det alltså en innedag för mig. Fast glasverandan känns ju lite utomhus ändå. Blir det vårväder imorgon också, månntro?

2 kommentarer:

  1. Minisemlor passar mig bra ska nog baka några idag. Stolen blev ju väldigt fin. / Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, stolen blev riktigt fin. Du får se hela resultatet om du kikar in på bloggen idag. 💚

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!