lördag 25 mars 2023

Efterlängtad trädgårdstid

På förmiddagen kom de två fasanhonorna på återbesök. Jag spanade på dem genom fönstret på smatten och tog några suddiga bilder. (Dags att putsa fönstren...) De gick och pickade under fågelmataren, där de glupska kajorna har skakat ner mängder av fågelfrön på marken. Jag tyckte nog att de såg tjockare ut sedan sist de var här, så det har nog inte direkt gått någon nöd på dem. De tyckte kanske detsamma om mig, hihi!

Vid halv elva drog jag på mig trädgårdskläderna och hängde utomhus fyra timmar på raken. Så skönt och så efterlängtat att äntligen få lite trädgårdstid! Jag höll mig på framsidan, där jag plockade bort gamla växtstöd, räfsade löv och klippte ner nedvissnade perenner. 


Jag kantskar även grusgången och rensade bort ogräs. Skönt att göra det så tidigt på säsongen, innan det växer igen alltför mycket. Gissa vilken sida av ligusterhäcken jag har räfsat upp i? Dessvärre är den vänstra sidan minst tio gånger så lång...


Vid halv tre kom regnet, och det med besked, så då plockade jag ihop mina saker och gick in igen. Törs man hoppas på några timmars uppehåll imorgon också? Nu känner jag våren i mig. 

2 kommentarer:

  1. Det är så härligt när man kan börja räfsa och dona i sin trädgård. Göra vårfint liksom. Här är det snö igen. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser på väderprognosen att det ska komma lite snö här på tisdag. Minusgrader redan i natt. 😟

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!