söndag 23 april 2023

Stökar vidare i köksträdgården

Ett par timmars trädgårdstid hann det bli idag, innan regnet kom. Jag fortsatte kratta löv nere i köksträdgården, där man verkligen fullkomligt kan vada i högarna. Riktigt klar blev jag ändå inte, men jag portionerar upp sysslan eftersom den inte är så rolig. Mellan varven passade jag på att klippa ner vissna hallongrenar och tömde en del av alla krukor som har stått inne i växthuset över vintern. I zinkhinkarna växer det jordgubbsplantor, som redan börjar bli gröna och fina. Jag friserade upp dem lite, när jag ändå var i gång med sekatören. 

Jag planterade fyra överblivna penséplantor i terracottakrukan jag köpte under gårdagens loppisrunda och en liten flätad pil från Jem&Fix i en annan kruka. 


Det lilla självsådda mirabellträdet vid växthuset har slagit ut i full blom efter de soliga och varma dagarna vi har haft den här veckan. Jag klipper in grenarna hårt ett par gånger varje säsong, nästan som på en bonsai, så kronan håller sig liten år efter år. 


Jag hittade ett gäng bambupinnar, som jag stack ner i en pallkrage. Det ska bli ett klätterstöd för luktärtsplantorna jag köpte på marknaden hemma hos floristfröken F härförleden. Det är dock inte helt klart än för jag måste binda fast trådar för plantorna att klättra på först. Struten i toppen funkar perfekt att "låsa" bambukäpparna med. Den är gjord i keramik och köpt för inga pengar alls på en outlet för några år sedan. Jag har ett helt gäng sådana, så jag ska nog göra fler sådana här klätterstöd. Jag väntar nog någon vecka till innan jag planterar ut luktärterna, fast jag vet att de faktiskt klarar några minusgrader.


Pallkragarna är fulla av buskar och plantor som jag har övervintrat i väntan på utplantering, så dem måste jag flytta innan det är dags att börja odla. Träet börjar dessutom bli lite väl murket i flera av pallkragarna, så de behöver bytas. Det får bli ytterligare ett projekt att skriva upp på årets att-göra-lista. Den listan tar aldrig slut när man har trädgård, fast å andra sidan är det väl det som är lite av tjusningen med det hela. 

2 kommentarer:

  1. Googlade på renoveringshysteri och fick upp erat kök. Där var det inte hysteriskt men så fint! Hoppas ni har kvar det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det vore intressant att veta varför just vårt kök dök upp på det sökordet. Själv hittar jag ingen koppling när jag googlar på det. Det hade varit kul att se vilken bild du hittade. 🙂
      Våren 2021 renoverade vi faktiskt köket ganska rejält, eftersom det varken var praktiskt eller ergonomiskt, och tyvärr väldigt slitet. Klicka gärna på etiketten "I vårt kök", så finns det gott om både före- och efterbilder där.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!