måndag 15 maj 2023

Regnmätare, blomning och igelkottbesök

Strax efter lunch på jobbet idag (jodå, jag pallrade mig faktiskt dit) kom det plötsligt två rejäla regnskurar, som smattrade så det dånade på taket. Jag satt där och bönade och bad att regnet även skulle hitta 17 kilometer söderut, hem till min torra trädgård. Fast när jag kom hem kunde jag inte avgöra om jag hade blivit bönhörd eller inte. Det var ju inte direkt fuktigt någonstans, och dessutom hade jag glömt att sätta ut regnmätarna efter vintern. Nu är det sistnämnda iallafall åtgärdat. 


Som klarblåa små vattendroppar är blommorna på min kaukasiska förgätmigej 'Jack Frost' just nu. Det är faktiskt en riktig 10-i-topp-perenn för min del, för den har både vackra blommor och vackra blad, och den breder ut sig och täcker marken så fint. 


I slänten ner mot tomtens lägre del (som fortfarande är helt ostädad) har rhododendron 'Cunningham's White' slagit ut i blom under helgen. Jag har ytterligare fem (!) sådana här buskar som har stått jordslagna i pallkragar i köksträdgården sedan i höstas i väntan på utplantering. Jag tänker att det kan bli ett riktigt maffigt trädgårdsparti om jag planterar alla intill varandra över en större yta. Måste bara gräva först...


För övrigt hade vi årets första igelkott på besök här imorse. Han var inte så talför direkt, för han pinnade raskt iväg ner mot kökträdgården när vi kom ut på trappen. Men så roligt ändå med lite "vilddjur" i trädgården!

1 kommentar:

  1. Men plötsligt kom jag på att min kaukasiska förgätmigej ej har försvunnit. Hmmm! Gillar din regnmätare. Inte en droppe här ännu. Kraaam Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!