onsdag 21 juni 2023

Får man säga att odling är tråkigt?

Jag får vara ärlig och säga att jag faktiskt tycker odling är en ganska tråkig del av trädgårdslivet. Får man ens säga det? Det är inte min grej helt enkelt, och därför brukar det jag gör bli lite halvhjärtat. Och i år har jag kommit på att jag faktiskt inte behöver lägga tid på en massa grejer som jag ändå inte tycker är roligt. Man blir klok när man blir gammal. Eller egensinnig. Välj själva, hihi!


Jag är ju ingen storodlare i vanliga fall heller, men så lite som jag har i köksträdgården och i växthuset i år slår nog alla tidigare bottenrekord. Flera pallkragar gapar tomma, och andra är fyllda av rhododendronbuskar och andra växter som jag har övervintrat där i väntan på utplantering. Det har ju varit så himla torrt, så jag har inte velat flytta dem än. Två rejäla torn med luktärter har jag iallafall, och några jordgubbsplantor sedan tidigare. I växthuset finns fem tomatplantor och två snackspaprikor. Inte mer än så. Lagom jobb för mig.


Man kan ju faktiskt göra andra saker i ett växthus. Som att sitta på en stol och dricka kaffe när det regnar. Fast så många sådana stunder har det ju tyvärr inte hunnit bli än i sommar.


Imorgon tänkte jag försöka stämpla ut lite tidigare från jobbet för att smygstarta midsommarhelgen. Vi får väl se hur det går med den saken, men intentionerna är iallafall goda. 

4 kommentarer:

  1. Klart att man får tycka det. I år tycker jag också det för det är så torrt och tiden räcker inte till. Men potatis gillar jag att ha i lagom mängd. Lite dill och persilja också. Ha en riktigt härlig midsommarhelg. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar också att ha potatis, dill och persilja. Jag gillar bara inte själva odlingsbiten, hihi! 😊

      Radera
  2. Ja, det får man, jag tillhör skaran som tycker likadant. Tyvärr får jag väl säga, skulle ju vilja vara en sån där som odlar en massa ätbart, och sår en massa frön, men icke sa nicke.. Det är väl bara att inse att man inte kan tycka allt med trädgård är kul. Men sitta och dricka kaffe under skydd när det regnar, där är jag på!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är för mycket jobb, helt enkelt. Tråkigt jobb. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!