lördag 24 juni 2023

Midsommar på Solhäll

Midsommaraftons morgon bjöd på härligt silande ljus genom ett lagom lätt molntäcke. Vi inväntade gäster och hade lite lagom mycket att förbereda. Skrubba färskpotatisen, stryka en duk till bordet i gröna rummet och lägga fram dynor i utemöblerna. Jag hann skrota runt i trädgården en stund också. 'Constance Spry' är just nu trädgårdens obestridda primadonna. Vacker så att man trillar baklänges. 


Jag plockade sju sorters blommor (mest ogräs, faktiskt) och satte i vas på bordet i gröna rummet. Nu hade vi tur med vädret hela dagen och kunde sitta ute, men det är ju ändå trevligt att göra lite fint inomhus också. Min gamla Chamois-duk börjar bli urtvättad i färgerna och har fläckar här och där som inte går bort, men den får hänga med ett tag till.  


Till lunch kom vårt härliga midsommargäng. Gruppen kan variera lite i storlek från år till år, men det finns en trogen kärna vänner som mer eller mindre har träffats och firat midsommar tillsammans i två decennier. I år blev vi sex vuxna och två tonåringar. Vi uppskattar att ungdomarna fortfarande vill hänga med oss gamlingar, fast de fick hänga i stugan och "göra sin grej" så mycket de ville. Dagens absoluta höjdpunkt var (som alltid) vår vän M:s ljuvliga midsommartårta på digestivekexbotten med dulche leche, vispgrädde och jordgubbar. Mums! 


Idag står finglasen på tork på diskbänken, och kylskåp och skafferi är fulla av smaskiga rester och andra godsaker. Vi hade inga övernattande gäster i år, så det råder ingen konkurrens om den sista biten tårta, som ligger undangömd i en lunchlåda i kylskåpet. Tur för mig, hihi!

Likt nyårsdagen råder stilla frid på midsommardagen. Jag skulle dock kunna tänka mig att påbörja målningen av vår nya trädgårdsbänk, som vi hämtade upp på möbelaffären här i byn redan förra söndagen. Shocking news flash: Den blir röd! 

2 kommentarer:

  1. Vilken helt underbar vas!! :-) :-) Den med den härliga midsommarbuketten på köksbordet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är den fin? Den heter "Signature" och kommer ifrån Kähler. Jag köpte den och en mindre variant i samma serie tidigare i år, och de är verkligen både fina och användbara. 🌼

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!