lördag 19 augusti 2023

VM-brons, målning och tropiskt väder

Självklart blev dagens första aktivitet att följa de svenska tjejernas väg till VM-brons. Vilken makalös prestation! Det var verkligen underhållning på hög nivå. Jag har svårt att välja en favorit i detta gäng, för de är starka och talangfulla personligheter allihop. De har dessutom fattat galoppen att de tävlar som ett lag, för det är inte långa bollar på "Bengt", om ni förstår vad jag menar. Jag hoppas verkligen att det här bronset kommer att få lika stor uppmärksamhet medialt kommande årtionden som herrarnas brons 1994. 

Det började bli väldigt varmt framåt lunch, men jag tänkte ändå att jag ville avsluta golvmålningen ute på glasverandan. Med öppen dörr och mycket Trocadero blev det ändå en ganska dräglig stund. Jag blandade faktiskt en skvätt extra färg, för det var inte jättemycket färg kvar av det jag blandade ihop senast. Jag minns ju inte några exakta mått, men jag tror att den nya blandningen blev ganska lik den gamla. De såg iallafall väldigt lika ut när jag jämförde dem på papper, fast sen hällde jag iallafall ihop de två skvättarna i samma burk för att vara på den säkra sidan. Det går onekligen ganska snabbt att stryka ett golv när man redan har målat det två gånger. Och jag kladdade nästan inte ner mig alls den här gången, hihi!


På eftermiddagen blev det nästan olidligt varmt med hög luftfuktighet. Då tog jag med mig ett gäng tidningar och satte mig i brassestolen under snöbollsbusken och läste. Mellan varven tappar jag alltid koncentrationen och kikar på allt det fina runtomkring. Jag älskar att sitta där och fnula på nya projekt. Fantiserandet är ju halva nöjet med att ha trädgård. 


När det blev skugga på norrsidan tog jag ut ett litet bord, som jag kanske tänker låta bo ute på glasverandan. Jag gillar den gråa nyansen, men färgen är väldigt sprucken och flagande, så jag vill slipa och måla om allt. Jag började skrapa bordsskivan lite grann, men sen orkade jag inte mer. Det får bli ett projekt för en annan dag. 


Ikväll är det fortfarande jättevarmt ute. Vi har öppnat fönstren på vid gavel, men det känns nästan inte. Det var länge sedan vi hade en sådan tropisk kväll. Det får nog bli en kall dusch innan läggdags, om man ska kunna sova inatt. Men först ska jag se den nya och sista säsongen av "Den unge kommissarie Morse", som börjar strax. Engelska deckare kan man inte få för många av. 

2 kommentarer:

  1. Låter som en toppendag. Själv önskade jag mig tropisk kväll och trotsade med filt och värmeljus på altanen tills klockan blev 22.00 Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Filt och värmeljus låter ändå mysigt. Jag är redo för det. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!