söndag 17 september 2023

Bra vänner är som stjärnor

Helgen har bjudit på tjugofyra härliga timmar i Skummeslövsstrand, där jag har hängt i en stuga nere vid stranden tillsammans med två härliga väninnor. Vi var en grupp svenska tjejer som lärde känna varandra som 19-åriga au pairer i USA när 1990-talet var ungt, och vi cementerade en livslång vänskap där och då. Våra liv som vuxna har tagit olika vägar, både geografiskt och innehållsmässigt, men våra vänskapsband förblir fortfarande väldigt starka. Det är en sådan där vänskap som är helt okonstlad, otvungen och filterlös. Trots att det ibland går lång tid mellan mötena, tar vi bara vid där vi slutade. Det är både härligt och smått fantastiskt att vänskap kan vara så. 

Den här gången hade vi sällskap av en ny skön böna, som jag inte hade träffat förut. Hon smälte in i gänget som en smäck. 


Förutom stughäng, samtal och strandpromenader hann vi med en liten bilutflykt med stopp på Lenas Loppis i Mellby, Randigt och Rutigt Second Hand i Grevie och köpladan i Boarp. Jag kom hem med två nya små porslinsballerinor (de två till höger), så nu har jag helt bestämt startat en samling. Jag har fått för mig att de är tänkta att vara någon slags tårtdekoration, men det kanske jag har hittat på själv. De är iallafall märkta med "Import" i botten, vilket brukar tyda på att de kom till Sverige före 1950. En av dem har förlorat sin tyllkjol, men är fin ändå. 


Vädret har varit ljuvligt i helgen. Stugägarväninnan badar i alla väder och vågade sig på ett dopp i Kattegatt, men själv nöjde jag mig med att bada fötterna i strandkanten. Brrr, det var kallt... Jag letade bärnsten i tången istället, men hittade ingen. 


Budskapet på disktrasorna en av väninnorna köpte i smyg till oss två andra sammanfattar helgen på ett fint sätt. Nästa sommar hoppas vi på att få till en träff med flera av oss närvarande samtidigt. 


Nu avslutar jag helgen med att duscha bort sanden mellan tårna och de salta vindarna ur håret. Tomorrow is another day...

2 kommentarer:

  1. Ja sådana vänner har jag också. Träffades förra helgen. Fast inte fick jag en sån fin disktrasa. Men det gör inget. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns nästan synd att skita ner den i köket, hihi! Får rama in den istället. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!