måndag 25 september 2023

Pumpor och ljung

Jag kuppade lite igår och svängde förbi Jem&Fix, fast jag egentligen var på väg till Blomsterlandet. "Det ena behöver ju inte utesluta det andra", tänkte jag. Utanför den förstnämnda butiken brukar det nämligen stå vagnar med billiga säsongsväxter, och det gjorde det igår med. Utbudet var inte så tokigt, faktiskt. Jag köpte ett helt flak 'Garden Girls'-ljung och fick också med mig lite annat smått och gott att fylla krukorna med här hemma. Ett bra budgetalternativ, helt enkelt. 


När jag kom hem var jag för trött för att börja greja, men det blev iallafall lite grönt i krukor på stegpallen vid ytterdörren. Här ställde jag också de fina betongpumporna, som jag köpte på trädgårdsdagen på Bäckaskog tidigare i höst. De är gjorda av Gjuteriet - Designduon Bona från Hässleholm, och de är målade så att de ser ut att vara i gjutjärn. Verkligen jättefina!


En fin pumpa ligger det också på verandatrappan, men en verklig sådan. Den levererades hit när vi inte var hemma i fredags med en lapp från två fina vänner i grannkommunen, som visst hade haft vägarna förbi. De tyckte att den ljust celadongröna färgen borde passa Fröken Grön, och det gör den ju absolut. Tusen tack! Jag ska göra lite höstfint här också på sikt, men det blir kanske först till helgen. 


Imorse var det bara fyra grader varmt när vi vaknade, vilket är ruskigt kallt med skånska mått mätt. Jag hade stickad pullover och min riktiga höstjacka för första gången sedan i våras, och på kören ikväll började vi öva julsånger. Nu är det nog faktiskt helt okej att säga det högt: Hösten är här. Och vet ni vad? I kind of like it. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!