måndag 30 oktober 2023

Höstens färger

Den japanska lönnen bakom uteplatsen är magisk alla tider på året, men färgprakten den stoltserar med just nu toppar nästan allt. Den är av sorten 'Atropurpureum' och planterades sommaren 2014, och sakta men säkert har den sedan växt till sig genom åren. Nu skulle jag tippa att den är cirka 2 meter hög och nästan lika bred. Nog förstår man varför den även kallas blodlönn när man ser den. Och jag kan nästan inte se mig mätt. Kombinationen med det brinnande gula lövverken runtomkring är verkligen magisk. Till och med de knallgula bladen på den vissnande funkian är vackra i sammanhanget. 

Utebordet har gjort sitt för den här säsongen och vilar nu under sin vinterpresenning. Sittbänkarna är inskjutna under bordet, och parasollet lade vi ovanpå bordsskivan innan täckningen. Vi viker alltid in presenningen under de tunga bordsbenen, så allt brukar hålla sig tätt och bra där under. Det står en del krukor kvar på stensättningen och väntar på att bli undanstädade. Jag behöver också gå ett varv och plocka in alla betongprydnader, så att de inte fryser sönder.  


Imorgon vaknar vi till oktobers sista dag, och sedan tar november vid. Med tanke på att det har varit så varmt som 12 grader idag, så kan det förhoppningsvis vara en och annan trädgårdstimme kvar att njuta av innan vintern tar vid på riktigt. Tack för det. 

1 kommentar:

  1. Magiska färgkombon. En blodlönn har jag önskat och köpt men den frös sönder tyvärr. Kram Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!