söndag 29 oktober 2023

Vintertid och gamla väckarklockor

Jag utropar härmed vintertidssöndagen till årets i särklass skönaste dag. Man kan sova länge och ändå vakna tidigt, och sedan känns resten av dagen evighetslång. Man hinner avverka en faslig massa grejer och ändå få tid över. Tänk om alla dagar var så. Fast framemot 12-snåret lurade jag mig själv och började förbereda för lunch så smått, när maken plötsligt kom på att vi hade glömt att ställa om köksklockan, hihi! 

På tal om tid, så hittade jag en gammal bild på min samling av väckarklockor. När vi bodde i lägenheten i "Storstad" hade vi dem uppradade på en hylla ovanför sängen. Ingen av dem fungerade, men de var roliga att titta på. Min favorit har alltid varit den kopparfärgade, som kommer från min farmor och farfars hus. Nu ligger hela samlingen i en låda på vinden, vill jag minnas. Kanske jag ska ta ner några av dem igen. 


Ännu skönare kommer vintertiden att kännas imorgon bitti, när väckarklockan ringer 06:10 och kroppen fortfarande är inställd på att klockan är 07:10. Arbetsveckan som kommer blir föredömligt kort, eftersom jag tänkte ta lite höstlovssemester torsdag-fredag. Fredag redan på onsdag kväll, alltså. Livet deluxe. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!