lördag 28 oktober 2023

Storstädning i bastustugan

Oktoberlördag med uppehållsväder föranledde storstädning av bastustugan. Det var välbehövligt, kan jag säga. Bastulavar har skrubbats, fönster har putsats, papperskorg har tömts, mattor har ristats, sängkläder har vädrats, golv har sopats och skurats och alla invändiga ytor och lister har torkats av. Nu doftar det så gott, så gott. Och när vi drar igång bastun imorgon kan vi njuta extra mycket av att börja skita ner allt igen, hihi!


Vi skurborstade även den lilla trädäcket utanför dörren. Dit flyttade jag sedan ett buxbomsklot i korg, som  kan få stå på övervintring där. Jag längtar redan till när jag får sätta upp adventsstjärnan i fönstret. Så mysigt! Den lilla träbänken till höger lever för övrigt på lånad tid och kommer nog att braka ihop vilken dag som helst. Det blir spännande att se vem av oss som sitter på den då. 


Badtunnan är tömd på vatten för tillfället, men om det inte blir alltför kallt i vinter, så kanske vi fyller den igen. Det är ju så härligt med ett dopp, när man har kört upp temperaturen i bastun på max och kokat upp kroppen riktigt ordentligt. Lite lövkrattning får det nog bli här en annan dag, men innan alla löv har fallit känns det nästan inte lönt. 


Vi älskar vår lilla bastustuga. Både för funktionen och för känslan den bidrar med på tomten. Vi fnissar fortfarande ganska ofta åt tanken på att det här lilla huset nästan var dubbelt så dyrt att införskaffa än vad boningshuset kostade oss, när vi köpte det 2008. Fast det var ju å andra sidan ett väldigt billigt hus vi hittade, och det har ju kostat oss en del pengar i upprustning sedan dess. Men kul iallafall. 


En tur till soptippen blev det också idag, och efter lunch var jag ute och grejade i trädgården en stund. Nu är alla ihopfällbara utemöbler inställda på vinterförvaring i ladan, och ett körsbärsträd som har stått i kruka på mina föräldrars balkong fick komma i jord i en tom pallkrage. Det finns en del krukor och småplock kvar ute, men det får jag förbarma mig över en annan dag. Nu ligger jag under en filt och äter lördagsgodis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!