måndag 16 oktober 2023

Windows 2.0

Hur vet man att Jesus var hantverkare? Jo, för nu har man suttit och väntat på honom i nästan 2000 år, och han har fortfarande inte kommit. Ungefär så kände jag när klockan närmade sig 10 imorse och snickaren fortfarande lyste med sin frånvaro. "Cirka 8" kan visst betyda många olika saker. Ett telefonsamtal senare dök han iallafall upp. En ung trevlig kille, som bad tusen gånger om ursäkt, skyllde på att det var måndag och sa att han tyckte att min trädgård var vacker. Inte kunde man fortsätta vara sur då. Efter en hel del hyvlande, skruvande och bankande fick han de nya fönsterbågarna på plats, och innan han åkte härifrån målade han dessutom om de delar av bågarna där träet tittade fram igen. Nu slipper vi masoniten, fast nog är det lite förargligt att jag inte målade om båda fönstren när jag ändå var igång. Nåväl, vad är väl en bal på slottet. Något ska man väl ha att göra nästa år också. 


Och ja, eternitskivorna och vindskivorna upptill på husgavlarna är precis lika ledsamma i verkligheten som de ser ut att vara på bild. Solblekta nyanser och flagnande färg i kombination med grönalger lär nog aldrig bli trendigt. Drömmen är att ta bort eterniten och putsa huset hela vägen upp till nock, och det gör vi kanske också en dag. När vi har kommit så långt ner på prioriteringslistan. Och när vi har vunnit på lotto.

2 kommentarer:

  1. Det finns alltid något som man vill förbättra när man har hus. Jag tipsar om hur jag blev av med grönalger på bloggen idag. Så himla fint med murgrönan där. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grönalger är ett otyg. Jag tar emot alla tips jag kan. Ska genast gå in och läsa. 👍🏻

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!