onsdag 15 november 2023

Carl Larssons lilla Brita

Man hänger ju en del på Tradera så här års. Inte för att man alltid tänker köpa något, men det är ju så himla kul att söka på "jul" och se vad som kommer upp. Tomtar, gamla julgranskulor, tändstickslamm och gud vet vad. Sådant man gillar. Vid min senaste sökning hittade jag flera olika auktioner på jultallrikar med Carl Larsson-motiv från Royal Bellevue. Så himla fina, både sett till motiv, design och färgskala! Hade jag fått designa en jultallrik, så skulle den se ut precis så här. Men tydligen är de samlarobjekt, för de är ganska dyra. Inget man spontanshoppar med andra ord, och det har jag (hör och häpna) faktiskt inte gjort heller. Än...

Bild lånad från Tradera

Motivet med julflickan är verkligen en av mina absoluta favoriter från Carl Larsson-katalogen. Det föreställer konstnärens dotter Brita, men för mig är det också så himla mycket jag själv, när jag var liten på 70-talet och Carl Larsson-klänningar och näbbstövlar var på modet. En julafton tomtade jag och min pappa hemma hos en av mina lekkamrater, och då såg jag nästan ut precis så här.
 

På Tradera hittade jag även jättefina julglas med samma motiv. Jag har inte lagt något bud på de här heller, men hur fint hade det inte varit att servera julmust i dem under julen? Frågan är ju bara var man ska förvara dem de andra 362 dagarna på året. Hmmm... Vi kanske måste skaffa ett större hus, så att jag kan ha ännu fler skåp för förvaring av allt jag villhöver.

Bild lånad från Tradera

Traderaköp eller inte, Carl Larsson-jul är ju ändå det man strävar efter. Det är verkligen den ultimata stilen och julkänslan. Fast om en 52-åring klär bra i Carl Larsson-klänning och näbbstövlar vette katten, hihi!

2 kommentarer:

  1. Ja vilken julkänsla det är med Carlarsson motiv. Själv har jag två plåtburkar med lilla Brita på som jag förvarar pepparkakor i och andra jukakor. Dom glasen hade jag gärna sett i mitt skåp. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, plåtburkar låter fint! Får bli en ny sökning på Tradera. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!