torsdag 16 november 2023

Neutrala adventsfärger och första snön

Känns det ändå inte som att första advent kommer väldigt sent i år? Ända till 3 december får vi vänta. Stjärnor och ljusstakar håller jag absolut på till lördagen före första adventssöndagen, men vissa saker kan man ju börja smyga in redan nu. Redan den här helgen sätter jag kanske lite vintergrönt i krukorna och änglaljusstaken på köksbordet. En ganska neutral färgsättning ändå. Mer vintrig än julig. Dagens bilder är alltså från tidigare år, men snart kanske det ser ut så här på Solhäll även i realtid.

En amaryllis eller en julstjärna i aprikosa toner känns också mer november än december. Fast den här färgen älskar jag ju faktiskt alla tider på året och försöker ständigt få in den så mycket som möjligt i trädgårdens rabatter, både i form av tulpaner, pioner, rosor och nejlikrot. I år hade jag ju dessutom förhoppningar om att ha hittat krasse i den här färgskalan, men den blev som ni kanske minns en riktig flopp...


För övrigt har jag sett den första snön idag, för på min jobbort låg det faktiskt lite ytlig snö på grönytorna imorse, och dessutom mötte jag bilar som kom norrifrån som hade rejält med snö på taken. Så lägligt att jag hade tid för däckbyte just idag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!