torsdag 23 november 2023

Rödmönstrade tallrikar?

Det slog mig att det faktiskt vore trevligt med lite rödmönstrade tallrikar i tallrikshyllan i jul. Sådana brukar man ju springa på i tid och otid, men när jag letade aktivt på några loppisar förra helgen hittade jag plötsligt inte en enda. Det är nog fler än jag som har kommit på samma tanke. Fel årstid att leta, helt enkelt. Tills vidare får jag nöja mig med mina gröna, och det är ju inte fy skam det heller. Favoriten är fortfarande den smaragdgröna viktorianska assietten, som jag köpte på en antikmarknad i London förra hösten. 


Jag börjar äntligen få styr på lite mer regelbunden bokläsning. Lösningen har varit att läsa sådant som inte kräver någon startsträcka att komma in i. Att välja bort TV-tittandet har visat sig lättare än jag trodde, för det finns ändå inget kul att titta på. Omläsningen av två av Maria Gripes klassiker är avklarad, och nu läser jag Nathalie Redmos spionroman "Täcknamn: Lodjuret". Lässtunden har blivit något att längta efter. Jag tror bestämt den börjar nu. 

4 kommentarer:

  1. Jag har en såskanna Fenix röd från Gefle Porslin, design Herbert Perje. Hade så gärna velat ha några tallrikar i samma serie. Men har inte hittat några. Men grönt funkar ju också som sagt till jul. Jag kör med Country style England. Din assiett är så fin. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag sökte på Fenix på Tradera. Där finns mycket fint! Den perfekta röda färgen. ❤️

      Radera
  2. Det var ett bra tips , att sluta med tv för att läsa böcker! Jag har 3 bra böcker som ännu inte blivit lästa- Kommer inte till skott. Vilka Gripe-böcker var det du läste om???? Tack för en jättefin blogg o alla fina bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för fin kommentar! 😊
      Jag läste om "Agnes Cecilia - en sällsam historia" och "Tordyveln flyger i skymningen". Så fina, båda två.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!