söndag 28 januari 2024

Loppistur till Lönsboda

Eftersom jag hade lovat dyrt och heligt att inte jinxa bronsmatchen i handboll genom att titta, så blev det en eftermiddagstur till Lönsboda istället. Där finns nämligen tre av nordöstra Skånes i särklass bästa loppisar. Alla tre har en blandning av loppisgrejer och gamla bruksföremål från gårdarna runtomkring i trakten, som väl nästan får räknas som antikviteter. Åtskilliga skatter har fått följa med mig hem härifrån genom åren. 

Gamla trätråg är lätta att förälska sig i, och idag hittade jag ett som fick följa med hem. Kanske blir det ett fruktfat, kanske använder jag det för något fint och vårigt blomsterarrangemang. Det ena utesluter ju inte det andra. Jag har skurat det grundligt med linoljesåpa, så nu är det iallafall rent och fint. 


Jag hittade även en skål med tillhörande kanna från Gefle, som jag inte heller kunde motstå. Färgerna är så dämpade och fina, och tomten ser så himla snäll ut. Så synd att de åker rätt ner i jullådan, hihi!


Skålen har samma motiv i botten. Jag har försökt ta reda på mer om det här porslinet, men har inte riktigt hittat någon fakta om det. Däremot hittar jag en skål med samma bård, fast med ett annat tomtemotiv i botten. Kanske är det en hel julserie med olika tomtar?


En söndagsutflykt till Lönsboda kan jag alltså rekommendera, om ni bor i krokarna och är sugna på loppis. Alla ställen ligger mitt inne i byn (två vid ICA och en vid Coop), och kommer man efter 13:00 så är alla tre öppna. Jag tror de håller öppet andra dagar också. Googla "loppis Lönsboda" så hittar ni säkert alla öppettider. 

2 kommentarer:

  1. Här ska googlas för det där såg ut som ett äkta skattjaktställe ! Grattis till fina fynd - igen, du är en otrolig skattletare !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är verkligen värt en liten omväg nästa gång du ska till Österlen. 🙂

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!