onsdag 13 mars 2024

Om än en smula otåligt

"Det börjar bli dags att lägga in om sommarsemester" fick vi på mail från chefen idag. Det får man ju ändå betrakta som ett steg i rätt riktning. Mig behövde man iallafall inte be två gånger, för jag kastade mig raskt in i lönesystemet och lade in en ledighetsansökan för veckorna 27 till 31. Fem veckor på raken alltså, precis som jag brukar varje sommar. Semestern blir liksom mer avslappnad, när man vet att man har gott om tid både för utflykter, projekt, aktiviteter och lata dagar. I yngre år planerade man in så mycket som möjligt långt i förväg, men med åren har jag övergått till att uppskatta den oplanerade semestern allt mer. Tiden fylls på något sätt ändå, men känslan av att vakna till en oskriven sommardag är verkligen höjden av frihet. Då är inte ens regn ett hinder. 

Jag längtar efter min sommarträdgård nu. Att få tassa ut med bara fötter i daggvått gräs med en kopp kaffe på morgonen och bara känna livet i sig. Om 3,5 månader är vi där. Jag väntar och längtar. Om än en smula otåligt. 

2 kommentarer:

  1. ...och hos mig i Luleå har det snöat nån dm. Tack och lov att solen just bröt fram... Puh!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Huuu, ja vi såg just på väderprognosen att det har kommit och ska komma snö på flera ställen i landet. Håller verkligen tummarna för att vi ska slippa mer av den varan här nere i söder, men man ska som bekant aldrig ropa hej...

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!