lördag 16 mars 2024

Vårstädad veranda

Det var mest regn på förmiddagen idag, så jag stannade inomhus och grejade lite istället. Bland annat blev det lite vårstädning ute på glasverandan. Det är ovanligt lättstädat där nu, efter förra sommarens renovering. Tidigare fick jag lägga timmar på att skura bort svarta mögelprickar från både spröjsar och glasrutor, men nu var det inget sådant alls. Det räckte gott och väl med en snabb avtorkning av fönsterbrädor och golv med linoljesåpvatten med doft av vaniljblomma. Nu luktar det mmmmm, gott!


Tulpanerna på lök som jag köpte igår satte jag i betongkrukor i ett av fönstren. Det är fortfarande tillräckligt svalt här ute, så de borde hålla sig ett tag, fast å andra sidan gör det ju ingenting om de slår ut tidigt. Sorten heter 'Carola' och blommar i rejält karamellrosa, men det är ju alltid uppiggande med lite färg. 


Vasen med spireakvistar har stått här ute i ett par månader nu. Det är kvarlämningar av en bukett från början på året, och nu bidrar de ju nästan med lite påskkänsla. Vasen (som är ett loppisfynd från Älmhult) har den perfekta smutsgula färgen, if you ask me. Den passar så himla bra som komplementfärg till de grågröna väggarna. Både bord och träfat är också gamla loppisfynd, och de turkosa äggen kommer från förra helgens trädgårdsmässa i Malmö.


Jag kom på att kudden i stolen fortfarande hade kvar sitt julkuddvar, så det tog jag bort och ersatte med ett med vårigare mönster. Karmstolen är också ett omgjort loppisfynd, som ni kanske minns. Här vill man sitta och dricka sitt kaffe. Det ska jag nog prova att göra redan i eftermiddag, faktiskt. 


Ikväll åker jag till Malmö för att gå på teater med en väninna. Det blir "Underdog" på Hipp, och det ska bli kul med lite kultur. Imorgon ska det bli kallare men sol hela dagen, så då hoppas jag på en utomhusdag med lite mer vårfix i trädgården. Med önskan om en trevlig helg till er alla. 💚

2 kommentarer:

  1. En härlig känsla när man städat verandan eller sitt uterum i mitt fall. Inte för att jag vill sitta där ännu för snö är på G här. Roligt med teater. Jag var på barnteater förra veckan, inte fyskam det heller. Kultur som kultur. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glasverandan är ett fint "tittskåp" också. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!