fredag 5 april 2024

Helgbukett och mildväder

Helgbuketten står på bordet. Den här gången pekade jag ut rosa fjärilsranunkel först av allt i godisdisken nere på byns finaste lilla blomsteraffär. Vilken ljuvlig blomma! I buketten är det en enda kvist med många blommor och frodigt gröna blad, som fyller ut rejält. Visste jag ens att den här sorten fanns?

Som kompis har den fått en flerfärgad julros, som också är en hel kvist med många blommor i superläcker färgställning. Tistel och kolvhirs finns det också i buketten, och när jag kom hem fyllde jag på ännu mer med kvistar av småbladig eukalyptus och knoppiga grenar från buketten jag köpte för två veckor sen. En härligt rufsigt naturlig drömbukett, precis så där som jag älskar dem.


Kolvhirsstrået drar också åt det rosa hållet, vilket passar fint tillsammans med de rosa blommorna. Kolvhirs kan man ju odla själv genom frösådd direkt på friland så snart jorden reder sig. Det måste jag nog prova att göra i någon pallkrage i år, för de är ju superfina att plocka och ha i blombuketter. Kan ju vara fint att ha i dahliabuketter också, tänker jag. 


Snön som föll så sent som i förrgår är redan ett minne blott, och i helgen väntar betydligt mildare väder. Femton grader varmt på söndag, törs man lita på det? Hoppas, hoppas... 


Jag vill verkligen bara vara hemma i min trädgård och stöka. Fixa lite här och där och vårstäda en sektion i taget, utan någon som helst känsla av stress eller press över att man måste bli klar. För klar blir man ju ändå aldrig. Det är min största lärdom sedan jag blev med trädgård. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!