onsdag 15 maj 2024

Piedestal på trappan

Jag längtar efter att frossa i sommarblommor i trädgårdskrukorna men ligger hyfsat lågt än så länge. Jag ska nämligen åka på en fem dagar lång jobbresa inom kort, och tänker att det är dumt att chansa på att maken klarar av att komma ihåg att vattna, hihi! Vid ytterdörren var det iallafall läge att städa bort en korg med sedan länge nervissnade påskliljor, sopa bort vintergruset och snygga till med något annat. Man tager vad man haver, så jag släpade dit grejer som redan fanns hemma. 

Jag brukar ha den lilla gröna trappstegen i trä här bredvid dörren, men den rymmer bara små krukor, och jag tycker ju som sagt att det är onödigt att köpa nytt just nu. Småkrukor får man ju dessutom vattna varje dag, så det väntar jag med tills jag kommer hem igen. Istället släpade jag hit en gammal smidespiedestal, som jag har köpt på loppis på Bjärehalvön en gång i tiden. Den är rostig och dan och borde nog målas, men det får bli en annan gång. Jag tänkte först också snickra ihop några brädor att ha som bordsskiva upptill, men det orkade jag inte nu, så det fick bli en liten bricka som jag hittade i ladan istället. Penséerna snodde jag från bordet runt hörnan så länge. 


I ampeln på glasverandan hade jag en stor murgröna, som hade det lite hett om öronen nu så här i värmeböljan. Jag planterade om den i en större kruka och satte den i korgen som blev kvar efter påskliljorna. Visst är det bra när man kan "shoppa" blommor hos sig själv?


Det blev riktigt grönt och fint på trappen. Jag får väl ställa ut en vattenkanna här när jag reser bort, så att maken kommer ihåg att vattna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!