måndag 20 maj 2024

Syrenernas tid

I "Glesbygd" pågår syrenernas tid som bäst. Med värmen sa det bara "poff", och så hade de slagit ut. Vi har dem lite överallt i trädgården, och de flesta har funnits här sedan långt före vår tid. De enda jag har planterat själv är 'Mme Lemoine' som bildar ett "L" på kanten bakom gårdspumpen. Det är ädelsyrener som numera mer ser ut som uppstammade träd med ganska gles krona. Jag skulle förmodligen ha varit hårdare med uppbyggnadsbeskärningen, men det fattade jag inte då, och nu ser de ut som de gör. Fast jag tycker faktiskt om dem iallafall. En annorlunda syrenberså, helt enkelt. Och blommorna är bedårande. 


För fyra minuter sedan visste jag det inte, men nu vet jag att Per Gessle har skrivit en låt som heter som dagens rubrik: "Vi lever i syrenernas tid. Är och andas i syrenernas tid. Går tillsammans i syrenernas tid. Kom och stanna en stund. I syrenernas tid." Den är från 1983. Hur i allsin dar kan jag ha missat den? 

2 kommentarer:

  1. Syrener är verkligen underbara. Jag får en känsla av att allt blommar tidigare, minns att syrenblomning var synonymt med skolavslutning när jag var liten. Även att magnolian var som vackrast 15 maj när min dotter har namnsdag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också att det känns tidigare och tidigare för varje år som går. Men så är det säkert också.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!