tisdag 16 juli 2024

Hej, Lund!

Imorse körde vi till Hässleholm, där vi parkerade bilen för att ta tåget till Lund. Direkttågen dit tar bara lite drygt 30 minuter, så det lönar sig inte att köra. Dessutom är det ju himla skönt att sitta och koppla av på tåget. När vi kom fram började vi med en kopp kaffe, och sedan gick jag en runda på stan medan maken hade tid hos specialistoptiker. Jag köpte en skjortklänning på Rabalder, lite underkläder på Lindex, två romaner på Akademibokhandeln och fina Stig Lindberg-pappersservetter på Granit. 60-80 minuter i affärerna räcker gott och väl för mig, för sen tröttnar jag. 


Kvart i tolv mötte vi upp svärmor och Amerika-svägerskan inne i domkyrkan för att titta på när det 600 år gamla astronomiska uret slog 12. Uret spelar två gånger varje dag, och man får en kort guidad visning om man kommer strax före lunch. Lunds domkyrka associerar man ju annars mest med jätten Finn, som enligt legenden byggde hela kyrkan. Honom kan man för övrigt hälsa på nere i kryptan, men det gjorde vi inte idag. Sen åt vi lunch länge och väl, och på eftermiddagen hoppade maken och jag på ett tåg och vände tillbaka norröver igen. En alldeles lagom lång dagsutflykt. 


Nu är jag inställd på regn imorgon, så att jag får ligga och läsa någon av mina nya böcker. Jag har varit så himla dålig på att läsa under våren, så jag känner att jag har lite att ta igen där. Jag längtar efter att komma in i ett sådant där härligt läs-flow som en riktigt bra bok kan skapa. Hoppas jag har hittat sådana böcker. Om det är så, får jag återkomma med recensioner sen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!